Over ons

Op donderdag 9 mei 2024 zal de winkel gesloten zijn!

Bij Hoevewinkel Van Den Boer verkopen we vers vlees, groenten, fruit en zuivel recht van de lokale boer!

We breien dit mooie verhaal verder aan bij de historiek van de boerderij die onze familie al generaties lang uitbaat. Om de zoveel jaren vindt deze boerderij zichzelf terug uit en gaat zo de uitdagingen van zijn tijd aan. Anno 2020 stonden we voor deze uitdaging: hoe kunnen we vlees blijven voorzien voor de liefhebbers met zo min mogelijk ecologische impact?
In de eerste plaats zijn we gestart met het terugbrengen van onze veestapel. Zo kunnen we met ons eigen geteeld voeder zoveel mogelijk varkens zelf voeren met zo weinig mogelijk import veevoeder. Hierna zijn we gestart met het terughalen van de natuur en al haar processen op en in onze velden. Akkeranden en boomranden werden aangelegd, composteerplannen worden uitgewerkt en binnenkort starten we met de aanleg van amfibiepoelen, bijenhotels en de eerste percelen waarop we boslandbouw zullen toepassen. Het is een work in progress maar het einddoel is om onze negatieve impact op het milieu volledig te compenseren via allerlei soorten van positieve impact. Als laatste pijler richten we ons op de eindklanten, al onze liefhebbers van een goed stuk vlees! We sparen hier geen enkele moeite om hen een zo kwalitatief mogelijke maaltijd te bezorgen. Misschien ben je ook van plan om je ecologische impact te verminderen door minder vlees te eten, zeer goed! En als je dan af en toe toch een goed stukje vlees wilt, weet dan dat wij hier voor jullie een zo verantwoord mogelijk stuk vlees in de toog willen leggen.
Geïnteresseerd in wat we allemaal aanbieden? Lees hieronder dan verder!

In de eerste plaats kunt u bij ons terecht voor varkensvlees. Op ons varkensbedrijf hebben we een volbloeds Duroc varkenslijn opgestart voor de hoeveverkoop. Deze varkens krijgen aangepaste voeding die zo veel mogelijk op onze eigen velden wordt geproduceerd. Hun vlees heeft meer intramusculair vet en is donkerder en malser. Eerst zijn we gestart met buitenloopvarkens, maar dit bleek om allerlei factoren onhoudbaar om te blijven doen. We zijn nu gestart met het renoveren van onze stallen om zo een volwaardig alternatief te creëren! Ze krijgen nu een uitzonderlijk ruim hok met stro, meer daglicht en spelmateriaal zodat ze zoveel mogelijk hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Zo worden ze niet blootgesteld aan de extremen van de natuur en omgekeerd veroorzaken zij zelf zo geen negatieve effecten op de buitenwereld.

Het rundsvlees kopen we aan bij collega-boeren in de buurt. Meestal zijn dit wit-blauw runderen, gelauwerd om hun mals vlees en lage ecologische voetafdruk! Ook lamsvlees proberen we aan te kopen bij andere boeren. Sinds de zomer van 2022 zijn we gestart met een eigen kudde zwartblesschapen zodat we in de toekomst ook ons eigen lamsvlees gaan kunnen verkopen!
Al dit vlees wordt bij ons in het atelier versneden en vers uit de toog verkocht zoals bij iedere andere dorpsslagerij. We maken ook zelf een aanbod van ambachtelijke charcuterie en bereide vleesgerechten.
Ook heeft een mooie toom legkippen een plek gekregen op ons hof en zij zorgen dagelijks voor kakelverse eitjes.
De kleinsten van al onze dieren hier op de boerderij sluiten deze opsomming af en zorgen voor lekkere honing: onze honingbijen.

Verder hebben ook hoevekaas en zuivelproducten uit de streek de weg gevonden naar onze toog en hebben we onze samenwerking uitgebreid naar groente- en fruitboeren uit de streek. Op die manier kunnen wij ons aanbod uitbreiden met lokaal geproduceerde landbouwproducten, die we aanbieden volgens de seizoenen.
Naast al dit lekkers vullen we ons vleesaanbod ook aan met gevogeltevlees. Dit komt wel rechtstreeks van een poelier omdat het erg moeilijk blijkt om dit vers via de lokale keten te pakken te krijgen.

Met al onze collega-boeren gaan wij in samenspraak om de meest eerlijke kostprijs te bepalen. Op die manier willen we helpen met het in stand houden van de lokale, kleinschalige en duurzame landbouw in Schriek en omstreken. Voor onze klanten trachten wij een verzamelpunt te vormen van verschillende korte ketenverhalen waar kwaliteit en ambacht hoog in het vaandel worden gedragen. Wij geloven immers in lokale producten voor een eerlijke prijs!

Kortom: voeding recht Van Den Boer!

Over ons